Nan Goldin

Със селекция направена от Guido Costa, Phaidon издават ретроспективна книга за Nan Goldin. Включваща фотографии от 30-годишен период (1970-2000) и пътуванията й в Америка, Германия, Франция и Близкия Изток. Всяка снимка е придружена с кратка история. Избрахме някой от любимите ни кадри:

Misty и Jimmy Paulette в такси, Ню Йорк 1991 — Снимка направена на път към гей-парада в Ню Йорк. Една от най-известните кадри на фотографката, чиято работа е силно обвързана с хомосексуалисите и техните права в обществото и болестта СПИН.

C (произнася се си) в Second Tip, Банкок 1992 — Снимка от Second Tip, нощен клуб в Банкок, чийто редовни посетители са най-често травестити и мъжки проститутки.

Сватбата на Cookie и Vittorio, New York 1986 — Сватбата на една от най-близките и приятелки, Cookie Mueller, която заедно с мъжа си умира от СПИН три години по-късно – събитие, което тотално променя артистичното възприятие на Nan Goldin

Гърбът на Джоана, Chateaunuef-de-Gadagne, Франция 2000 — Завладяна от естествената красота на Джоана, Nan Goldin заснема една от най-известните си снимки.

Nan Goldin by Guido Costa може да бъде закупена от Amazon на цена от £6.36 и е в много удобен малък формат.

Изложбата и в берлинската Berlinische Gallerie е отворена до 28 Март 2011.