Barbour, oт Великобритания

Един от приятелите на Boyscout в Лондон е твърд подръжник на британската трикотажна индустрия и носи само иконични за островния стил етикети с достатъчно дълга история. Последната му мания е Barbour – стогодишна семейна компания, посветена на изработката на дрехи за свободното време, уикенда и традиционния аристократичен спорт на англичаните – лова.

Разнообразните модели непромокаеми и много промазани якета буквално изумяват с изработка, детайли, издръжливост, функционалност и не на последно място добър силует. Якетата на Barbour се произвеждат ръчно във фабриката в Саймънсайд. Почти сме сигурни, че няма как да бъдат унищожени от вода, вятър или падане в дълбока пропаст и със сигурност ще ни надживеят.

За радост якетата на Barbour изглеждат достатъчно добре, за да се впишат не само сред храсталаците по време на лов или в най-тежките бури и дъждове по време на поход в планината. Добрият панталон и карирана риза в допълнение с тренчкот на марката е доста удачен вариант за по-свободния откъм служебни ангажименти петък.

Отделно може да откриете разнообразен асортимент от панталони, ризи, чанти, чорапи, обувки, гумени ботуши и плетива. Уикендът е ясен – от любов към провинцията. Единственото нещо, което би ви отказало от покупка на подобно яке е подръжката. Промазаните връхни дрехи на Barbour не се перат, оставят на химическо или каквото и да било. Можете само да ги освежавате с влажен парцал или да ги мажете със специалната вакса на марката. Последното може да се ползва и във всеки бутик на марката.

Приятелят на Boyscout в Лондон представя три от последните си якета Barbour:

Sapper Jacket от The contemporary collection

Милитъри модел с общо пет джоба и много различни приложения. Двупосочен цип и вътрешна яка и маншети от рипсено кадифе. Найлоновата качулка се прибира в яката и не си личи много много. Същото важи и за ципа на секретния джоб отпред, който се скрива в специално джобче от плат и се забелязва трудно. Sapper jacket може да бъде поръчано в черно, кафяво и маслено зелено. [nggallery id=70]

Quilted International от The heritage collection

Това промазано яке би било носено с радост от всеки уважаващ себе си член на Гестапо, изпратен някъде на север по време на тежка зима. За съжаление този модел няма качулка. Коланът над талията обира излишното издуване. Дори външните джобове с капаци против дъжд са подходящи за ценности. Единият от тях е дублиран с цип, за да обезсърчи по-ловките джебчии. А те няма как да не останат впечатление от подплатата от ярко червено шотландско каре. [nggallery id=71]

Classic bomber отпреди няколко години

Къс и много прибран бомбър с трикотажен ластик на талията и ръкавите. Един вътрешен джоб с цип, отделение за малък и тънък телефон (но не смартфон) и скрит външен джоб под платката, която покрива ципа. Издържа на всякакви ветрове и дъждове, но не топли. [nggallery id=72]

Историята и всички модели на Barbour са на www.barbour.com. Там ще откриете и пълен списък с магазините, където можете да ги откриете. Попитайте момчетата от Fred Perry в София на ул.Христо Белчев 51 дали можете да поръчате и чрез тях.