Diamond Music

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MHihV6I8gwk[/youtube]

Kathy Diamond е една от любимите ни вокалистки от последните години. Макар името й да не е твърде познато, идеално помним гласа й от Whispers (Aeroplane), The Feeling (Toby Tobias), Make You Move (Mario Basanov & Vidis) и още прясното Love Will Save The Day на Kaine.

Miss Diamond To You, дебютният албум на Kathy, беше сред най-добрите албуми на вече далечната 2007 и е всъщност причината да следим всяко нейно участие като гост вокал. Продуциран от великия Maurice Fulton, албумът е един от най-яките представители на тогава набиращото все по-голяма сила „ню диско“ течение, което черпи с две ръце от жанрове като диско, итало, балерик и фънк. Година по-късно ню диското вече беше формализирано в отделен жанр на електронната музика от онлайн музикални търговци като Beatport и Juno, a ние слушахме (почти) само Lovelock, Hercules and Love Affair и мискове на Aeroplane.

След различни перипетии и с около година закъснение от обещаното,  Kathy се завръща с втория си албум, който ще излезе на новооснования й лейбъл Diamond Music. Първият сингъл No Message To Love излиза на 21 ноември. Дотогава ни остава да си припомянме добре познатото досега и да се надяваме магията да се повтори.