Uno картите на Kartell са супер подарък за дизайн фенове

Така и така блъскаме UNO по вили, морета и соарета, но нека го правим по-дизайнерски и образователно. Популярните карти за игра на Mattel си партнират с италианския производител на мебели Kartell за специално тесте и колекционерски контейнер Componibili.

Игривият (поради липса на по-добра дума) подход към тестето комбинира картите с многобройните и обичани дизайн икони на Kartell, без да променя правилата. Във варианта на италианската компания, помощната Gnome масичка на Philippe Starck се е намърдала върху специалната карта за смяна на цвета, а обновен вариант на контейнера I Componibili на Anna Castelli Ferrieri е вестител на лошите новини върху специалната наказателна карта +4.

Всяка от 112-те карти за игра изобразява лампа, стол, канапе или аксесоар на цветен фон от големия архив с обзавеждане на Kartell, познат със своята многоцветна пластмаса и изчистен модернистичен вид. Вътре са и така наречения Louis Ghost стол на Starck, библиотеката Bookworm на Ron Arad, портативните лампи на Ferruccio Laviani, помощната масичка Attila, лампата Battery, шпкафовете Mobil и много други.

Бонус към цялата колаборация е е специалното издание на контейнера I Componibili в реален размер с четири вратички в пастелни нюанси на жълто, червено, зелено и синьо (традиционната палитра на Uno).

Uno x Kartell струва 54 лева онлайн тук. Колекционерското издание Componibili x Uno струва 504 лева онлайн тук.