20 песни от август, които си струват

I said what I said, I’d rather be famous instead: Doja Cat и нейн близък приятел манифестират в кадър от клипа на Paint The Town Red, режисиран от Nina McNeely

I’d rather be famous instead: най-добрата нова музика от август започва с манифестацията на Doja Cat в една от песните на лято 2023 (какъв сюрреалистичен клип само, а? – бел.ред.), последвана от обичаен женски триумвират в лицето на Kali Uchis с колаборативна регетон пачанга, лъстив сингъл на Eartheater и поглъщащ прогресивен космос на Art School Girlfriend. Нататък е страничният проект на Jenny Hval, електро комбото на Lusine и Sarah Jaffe, сексуалният есид ембиънт на Cameo Blush и Yunè Pinku, пореден танцувален бенгър на Jessica Winter с Jonathan Snipes, лек ню уейв от Andrew Hung и първи сингъл от предстоящия нов албум на Daniel Lopatin, познат повече като Oneohtrix Point Never (човекът зад едни от най-големите хитове на The Weeknd).

Втората част на плейлиста започва малко по-минорно и магично със Sufjan Stevens, преди да завие към опушен рокендрол с Ghost Woman, тарикатски гаражен пънк от Snõõper, денс пънк от Folly Group и W. H. Lung и една слънчева и фънки пиеса за китара от Oscar Jerome. Накрая приключваме с деветминутен и опияняващо медитативен ремикс на Eddie Chacon-овото Sundown от Gigi Mason, единайсетминутна космическа одисея от Jamie 3:26 и френетична тупалка от Kink и Raredub. Приятно слушане!

Boyscout е в SPOTIFY и YOUTUBE.