NSFW: Normal събира фрагментите на Matthieu Sonnet

Последната книга в издателското портфолио на Normal се случва по класическия начин. Редакторите на френското еротично списание се познават от дълги години с Matthieu Sonnet и често публикуват негови кадри на страниците на най-известното си издание. След близо десет години работа в сферата на актовата фотография и кадрите по бельо, двете страни решават, че е крайно време да издадат първата монография на фотографа.

Речено-сторено. След дълги седмици на преглед, експортиране, сортиране и редакция на стотици кадри, Matthieu и неговите приятели от Normal успяват да преровят всичките му архиви и да подберат снимките, които са най-близо до сърцето му – онези кадри, които разкрват деликатните, индивидуални и интимни истории за жените, включени в проекта.

Fragments е красив дестилат на стремежа на Sonnet да документира страстно и по естествен семпъл начин женствената красота. Вместо да залита към прекалено вулгарни сюжети, показност и излишна пищност, французинът залага на светлината, за да описва и променя формите и да акцентира върху мекатата и деликатна женска чувственост.

Както споделят издателите от Normal, атмосферата във фотографията на Sonnet е поетична и повлияна от желанието му да се отдръпне и документира от разстояние като наблюдател, а не да се меси в истинската същност на своите модели. Както си личи по снимките по-долу, говорим за класна еротика от много високо ниво.

Fragments (140 страници, твърди корици, Normal) на Matthieu Sonnet струва 96 лева онлайн тук. Има и колекционерско издание с подписан принт в луксозна полиграфска кутия за 500 лева на същото място.