Wes Anderson обновява луксозен Pullmann за скъпи пътешествия

Феновете на Wes Anderson познават добре неговата слабост не само по ексцентрични и много цветни винтидж интериори и екстериори, но и по добрите стари влакове.

Идиосинкратичният американски режисьор има цял филм (комедията Дарджийлинг ООД от 2007), чието действие се развива в индийски влак. Затова последната колаборация на Anderson с Belmond изглежда като най-естествения възможен меланж.

Близо 50-годишната компания за луксозни пътувания и легендарни хотели и курорти на екзотични места кани Anderson да реставрира и осъвремени интериора на вагон от 50-арския британски Pullman, който обикновено кръстосва по живописни места в английската провинция.

Режисьорът няма как да не оцени кинематографските качества, драма и потенциал за интересни истории на подобен влак, затова се захваща не с поредното убийство в Ориент Експрес, а с преобразяване на интериора в класически вагон Cygnus така, че да отговаря на личната му естетика и зелената пасторална красота на всяко пътуване.

Така или иначе, Anderson си е половин архитект и интериорен дизайнер покрай изпипаните до съвършенство декори на собствените си филми, затова подхожда към въпросния Pullmann от 50-те години, използвал навремето за пътувания на гостуващи държавни глави, със старомодно усещане за лукс и перфектна симетрия.

Интериорът във вагона Cygnus се върти около лебедите като символ на богинята Леда и едноименното съзвездие, което обяснява и специфичната форма на охладителите за шампанско и характерните мотиви с облаци и вълни върху ламперията. Десените и мотивите в дамаските и тапицерията на креслата пък са в наситено зелено.

Подобно на другите останали вагони в британския Pullmann като Audrey, Gwen, Ibis, Lucille, Ione, Minerva, Perseus, Phoenix, Vera и Zena, Cygnus може да бъде резервиран за дневна екскурзия с обяд, а пътешествието започва от лондонската гара Виктория. Вагонът на Anderson предлага и две самостоятелни купета за пътуване, похапване и напитки за четирима.

Или можете да го наемете целия и да се съберете с 26 от най-добрите си приятели. Цените започват от £400 на човек, а купетата – от £1800.