Любовта е 25 нови цвята за 50 години Bocca от Gufran

В елитната група на колекционерските попкултурни дивани, лъстивата Bocca отдавна е заслужила своя легендарен статут не само заради изключителния силует, но и заради способността да провокира разговори и да продължава да бъде един от най-търсените, разпознаваеми, обичани и имитирани дизайн обекти в продължение на десетилетия.

Най-известният диван във форма на големи устни не е спирал да дефилира върху корици на списания и във всевъзможни интериори от половин век. Първоначално, Bocca е предназначен за миланска верига от салони за красота и следва плътно провокативното решение на архитектите от Studio65 да се вдъхновяват от фаталните червени устни на кинозвездите от златната ера на Холивуд и един портрет на Mae West от Salvador Dali.

Оригиналът на италианския производител Gufram от 1970 никога не се разделя със своето чувствено, провокативно и доста елегантно ДНК и своята поп естетика, но не отказва да се колаборира с хора като Jeremy Scott и компании като Moschino за различни празници и юбилеи.

50-ият юбилей на Bocca през 2020 е идеален повод за тържество и леко обновление на червената класика с пълна палитра от 25 ярки и неутрални разцветки в така наречената Unlimited серия – от най-топлите червени и оранжеви нюанси през зелено, три цвята синьо, уви, не 50, но поне пет нюанса сиво, бежово и наситено черно. Колекционерският статут си остава същият, а изборът – много по-труден.

Спокойно, има и черен, но нямаше място къде да се събере в настоящата решетка на Gufram

Повече за 50-тата годишнина на дивана Bocca има тук.