Новите емоджита за 2020: да се смееш ли, да плачеш ли

Консорциумът Unicode е готов със 117 нови емоджита, предвидени да се появявт в телефоните и техните приложения до края на 2020.

Очаквано, фокусът отново е поставен върху толерантността и дженджър приемствеността (с флагче и символ), но и върху нови предложения като стиснати пръсти (италиански жест с ръка), анатомично сърце и бял дроб (черен кога? – бел.ред.), черна нинджа, черна котка, забулени хора, човек в смокинг, маскирано лице, което е почти едно към едно с Luigi от Super Mario, измършавяла полярна мечка (глобално затопляне?), додо, хлебарка, вълшебна пръчка и пън за почитателите на Туин Пийкс.

Най-големият хит обаче е усмихнатото лице с една единствена сълза. За разлика от миналогодишния трол за досадни мъже, тазгодишният претендент за най-често използвано емоджи описва брилянтно състоянието на света, човешките отношения и всичко останало през 2020 – да се смееш ли, да плачеш или най-добре и двете едновременно.

Всичко за новите емоджита за 2020 е тук. Очаквайте ги в приложенията на своите телефони през втората половина на годината.