Луксозното Airbnb предлага велики места по света (и нищо у нас)

Te Kahu до езерото Уанака, Нова Зеландия © Airbnb

Четирите букви след болезнено познатото име в браузъра са достатъчна подсказка, че говорим не са кокетни имоти с безкрайни басейни на Халкидики, а за много богати хора, които могат да си позволят да почиват в забележителни вили, замъци, имения и частни острови на най-вълшебните места по света (но не и у нас).

Интериорът на Te Kahu до езерото Уанака, Нова Зеландия © Airbnb

Airbnb Luxe е новата услуга на най-популярния сайт за наемане на стаи и апартаменти от частни лица, която разширява предлагането по посока на свръхбогатите клиенти с изявено желание за луксозно настаняване. Стартирала преди седмица нова търсачка позволява да ангажирате велики имоти по цял свят и отговаря на непрекъснато повишаващото се търсене за първокласни места под наем.

Chateau d’Estoublon в Прованс, Гранция © Airbnb

Последното луксозно разклонение не е никак случайно. Още преди две години гигантът от Сан Франциско придобива платформата за споделяне на луксозни имоти Luxury Retreats и я префасонира в своя собствен Luxe с болшинството имоти от първоначалната компания – около 2 хиляди велики локации на 6 континента, проверени лично от компанията, за да сме сигурни, че отговарят на изискванията за изключителен дизайн и обслужване по списък с близо 300 критерия.

Casa KoKo в Мексико © Airbnb

Съдейки по цените (повечето от които е добре да спестим, за да не се разстройваме излишно), всяка едно от предложенията в сайта е проверено до последния милиметър, което елиминира опасността от разочарования и тотото, което играем в основния сайт на Airbnb. Говорим за огромни вили в Бали, винени имения в Тоскана, замъци и дори частен остров (за 52 гости срещу скромните един милион долара на седмица), които започват от 2000 долара на нощувка и вървят почти винаги със собствен персонал о достъп до така наречения Trip Designer – служител на Airbnb, който помага в организирането на трансферите, резервациите в ресторанти, намирането на бавачки за децата и съставянето на планове за приключения наоколо.

Tareco Contemporary в Щатите © Airbnb

та така. Ако горните цифри не ви притесняват въобще и искате да пътувате с цялото си семейство или с голяма компания, ето няколко предложения, за които си заслужава да похарчите пари колкото за 2-3 апартамента в Люлин или къщи в Драгалевци за седмица:

Модернистичната 008 Villa в Кейптаун има доста красноречиво име и брутално красива гледка към града и Лъвската гласа на всеки един от трите си просторни етажи с два басейна, големи плъзгащи се стъкла и всичко необходимо за жестоко ергенско парти и излежаване по цял ден за една дузина приятели. Другата готина опция в района е тропическият модернизъм на The Spa в предградието Хоут Бей.

Casa Koko на мексиканския полуостров Пунта Мита е разположена на самия бряг (да се чете плаж) на Тихия океан – не че ще се засилите да ходите ежедневно на плаж при наличието на огромен безкраен басейн и джакузи, общи пространства с каменни стени, дърво и сламени покриви, сенчести палми и обслужващ персонал, барабар с личен шофьор и готвач на стартова позиция.

Condé Nast Traveller определя The Casina за една от най-добрите малки вили за една единствена двойка в цял свят. Средновековната каменна кула е разположена на слънчев хълм в девствената провинция на Тоскана и разполага с басейн, маслинова горичка и големи споделени пространства с безкрайни стъклени витрини, в които да четете или да обсъждате живота. Конюшните на Фикарето са на десетина минути пеша (или пет с велосипед) разстояния.

Индонезийската Villa Kelusa в Убуд на остров Бали е разположена на възвишение в най-гъстата тропическа джунгла и разпръсната в четири основни сгради в типичен местен стил. Панорамните гледки за осемте гости се разкриват от задължителния комфорт на два басейна, а собственикът, американски ТВ журналист, се е погрижил да я обзаведе с просторна къщичка за забавления и открита кухня.

Аристократичното Chateau d’Estoublon в Прованс е идеално за разточителни рождени дни през топлите месеци на годината – 10 спални за двайсетина гости, които ще се чувстват като извадени от сериал пред голямото извито стълбище на входа и няма да имат нищо против да се разходят в пищните градини и лозя на имение, което произвежда вино и маслини още от 1731. Има и отоплим басейн, винена пещера, киносалон, езеро, гора и розова градина.

Бялата галерия на Atelier House се простира върху красив хълм на западния бряг на Барбадос и разкрива жестока панорама към Атлантическия океан – имот и басейн, на който няма да ви досрами да поканите краличката Rihanna на афтърпарти. Не че ще дойде, но все пак. И в двата случая, белите пясъци на околните плажове са на нищо и никакви пет минути разстояние с автомобил.

Villa Verde е заобиколена от гъстата джунгла в покрайнините на Тулум, което й осигурява нужната неприкосновеност и спокойствие на десетина минути с автомобил от основния екшън в този популярен мексикански курорт. Каменни стени, порти от кована желязо, тераси с под от масивно дърво, меки бежови тонове, хамаци на покрива, изчезващи стъклени прегради, за да може интериора да прелива незабележимо към басейна в градината – жестока вила.

Airbnb Luxe е тук.