Pitti Uomo 96: Отлично мъжко Givenchy от Clare Waight Keller

Clare Waight Keller представя мъжката колекция на Givenchy с ревю за пръв път с ревю на доста тематично място – палат Вила Палмиери, приютявал английската кралица Victoria през 80-те и 90-те години на XIX век. Паралелите с миналогодишния фурор покрай сватбената рокля на Meghan Markle (отново дело на Keller) и британската аристокрация обаче свършват дотук, защото основното вдъхновение и референции зад прекрасната нова колекция на Keller за парижката модна къща се крият другаде.

За брилянтния ремикс на пропорциите в мъжкия костюм и изключително добре овладяна игра с уличната култура прозира богато декорираната младежка култура на Сеул и желанието за принадлежност към определени социални групи през 80-те и 90-те години на ХХ век. В интервюто си за Vogue веднага след ревюто като гост дизайнер на последното Pitti Uomo, Кeller споделя вълнението, което изпитва от потъването в музикалната ъндъграунд култура.

Резултатът: величествени и на пръв поглед класически костюми в категорична палитра, но с определени свободни кройки и паднали рамене, художествени и флорални принтове, разнообразни панталони, найлонови парки с кройката с вид на дъждобран и метални отблясъци и платове в различен гардероб за горната и долната част, които ще продадат добре.

Още Boyscout репортажи от Pitti Uomo 96 – тук.