Yo Vo снима момичета и скъпи дрехи от ALL U Re, епизод 2

За разлика от предишния му визуален експеримент от януари, новото концептуално видео на Yo Vo за ALL U Re разчита на далеч по-познато и разпознаваемо вдъхновение за нощен филм в интериор.

Nightfall се върти около три привидно замръзнали в летаргични пози момичета (моделите Милица Борисова и Белослава Хинова от Ivet Fashion и Мелани Роуз от Visages), които оживяват благодарение на изкуствената светлина, пулсираща бавно в пространството като метафорично сърце. Именно тя ги привлича като магнит, а те градивно стават все по-активни като нощни пеперуди около светеща крушка до момента, в който не угасне и не ги накара да замръзнат в нови пози.

Белослава, Милица и Мелани Роуз в кадър от Nightfall © Yo Vo за ALL U Re

God damn, както се казва на чист български. Леката препратка към едноименната новела на Isaac Asimov с коренно противоложна идея се вписва доста добре в минималистичния и аскетично футуристичен интериор на ALL U RE. Стилистът на видеото Николай Пачев селектира хитови модели от последните колекции на Balenciaga, Burberry, Vetements, Marine Serre, Celine, Dries Van Noten, Saint Laurent и другите марки от магазина, a Yo Vo, Фичев и останалите работят за това светлината и анимираните графики да се пропиват в дрехите и самите модели.

Препратките от дизайна на споменатите марки са съвсем нарочни. Исках да изглежда и да се усеща как все едно физическият принт и дигитална прожекция се сливат, размивайки границата между реалност и фантазия: