Влизаме в пролетта с розов блейзър или сако (и куп възможности)

Блейзър Zara, 179 лева

Стандартната пролетна униформа от черно деним или полево яке, Harrington, тишърт и удобни кецове или кубинки съвсем не покрива случаите, в които трябва да се постараем една идея повече.

Да влезе розовият блейзър или сако – този неочакван антидот на предсказуемото комбо от тъмносин блейзър/суров деним/кафяви или черни обувки или въобще всичко, което обличаме за малко по-формален дрескод, стига да не работим в банка или институция със строг дрескод от костюм и нищо по-малко.

Свръх вталено сако H&M, 109 лева

Причините за горното са повече от практични: 1. Отговаряме на тенденцията от последните няколко сезона за цветни костюми с нещо по средата (цял неонов или светъл костюм си е последно ниво с бос 100 кръв); 2. Инвестираме в привидно смело, но всъщност доста практично сако или блейзър, което може да се комбинира (почти) с всичко (като ризи, полошърти, тишърти, деним, светли и тъмни панталони и всевъзможни обувки и кецове) и дава допълнителен характер; 3. Екстра е за всякакви поводи от напитки след работа до сватби и кръщенета (без злопокойни молитви); 4. Припомняме си носталгично за 80-тарската култова тийн класика Pretty in Pink.

Последната не е остаряла никак добре, розовото сако или блейзър подлежат на проверка.

Вталено сако H&M, 139 лева