Новите тениски на Деси Баева са плажна долче вита за девойки

Sophia Katyea © Chrisia Borda

Миналогодишният експеримент на Деси Баева за памучни тениски със симпатични чернобели героини се завръща с нов дизайн. Базираната в Лондон БГ илюстраторка продължава да празнува свободата и красотата на женското тяло във всичките му форми с унисекс модел в два цвята и принт с три плажуващи девойки сред палми, чието име е вдъхновено от една от най-емблематичните реплики на Austin Powers.

Sophia Katyea © Chrisia Borda

Тениските Groovy Baby (45 лева) са правени на ситопечат –техника, която Баева учи в университета и ползва въпреки честите гафове. Не ми пречи, дори напротив, доставя ми голямо удоволствие всяка тениска да преминава през моите ръце. За разлика от предишните модели, принтирани в домашни условия в английската столица, новите тениски излизат от пресата на софийското Sito Studio. Страхотно място, препоръчвам го. Обикновено целият този процес се случва в малката ми стая в Лондон, така че студиото си беше чист лукс, хаха.

Sophia Katyea © Chrisia Borda

И докато принтирането на Groovy Baby си е чист лукс, създаването на визуалните материали за тениските си остава най-забавната част от процеса за Баева. Независимо дали обикаля софийските покриви с близката си приятелка Ваяна Данаилова и фотографката Аделина Дуцкинова или типично лондонски места с модела Sophia Katyea и фотографката Chrisia Borda, българската илюстраторка е уверена в своя изцяло женски екип, разбиращ нейното послание. Закачливост, провокация, мечтателност и увереност – да не се срамуваме от факта, че имаме тела.

Sophia Katyea © Chrisia Borda