Daily Plinth е YouTube само за изкуство

Идеята и основната амбиция на новия уебсайт Daily Plinth и един от неговите основатели Cornell DeWitt е повече от семпла и интелигентна – да се превърне в най-голямата платформа за всевъзможно видео съдържание на тема изкуство, което иначе би изчезнало незабелязано сред милиардите глупости, споделяни ежедневно в YouTube. За целта, сайтът възнамерява да публикува съдържание в обособените тематично дни от седмицата.

Понеделник е запазен за световните музеи, вторник е ден за галерии, срядата е посветена на посещенията в ателиетата на различни артисти, сряда е ден за галерии, четвъртъкът е за архивни материали, петък – за пазара на изкуство, събота за дълги разговори, лекции и документални филмчета, а неделя – за общността, каквото и да предполага това.

Всеки месец ще има и по един гост редактор със собствена селекция от видео съдържание в сайт, който ще бъде абсолютно безплатен за ползване и няма да продава реклама, но ще разчита на клиенти за промотирано и спонсорирано съдържание. Макар и с известна насоченост към бизнеса с изкуство и популяризирането на по-скромните галерии и продуцирането на по-добро видео съдържание, Daily Plinth може да се гордее и със своята образователна мисия и опит да ангажира Instagram поколението и обществото като цяло за малко по-дълго от едно дръпване с палеца.

Daily Plinth е тук.