Видео колекции – Есен/Зима 2018

Giorgio Armani

Преглеждаме основните мъжки тенденции за следващия студен сезон с помощта на новия видео обзор с най-добрите колекции за есента и зимата на 2018 – поглед в близкото бъдеще и удобен наръчник за пропиляване на време в гледане на (често) недостъпна мъжка мода. Накратко: 3 града, 78 колекции и дълги часове видео и музика от ревюта.

Лондон / 6-8 януари: 13 колекции. Въпреки поредното преместване на силни марки като Burberry и Tom Ford, английският пазар на мъжка мода продължава да нараства два пъти по-бързо от аналогичния дамски и не се трогва особено от превратностите на съвременния моден маркетинг. Колаборациите между брандове като Ben Sherman и House of Holland продължават да бъдат актуален инструмент за малко по-иновативни или поне различни продукти, докато традиционните марки и някои от новите надежди като Oliver Spencer и Lou Dalton преоткриват кадифето и земните тонове.

Милано / 12-15 януари: 27 колекции. Участниците на мъжките дефилета в Милано си присвояват дискретния лукс на парижките модни къщи и го разнообразяват с функционални боти, скъпи трейнъри и още от досадната уж иронична логомания (Prada) – eдна от най-силните стрийтуер тенденции, които отказват да умрат и този сезон.

Париж / 16-21 януари: 38 колекции. Критиката се вълнува най-много от последната колекция на Kim Jones за Louis Vuitton и първата (мъжка) на John Galiano за Мaison Margiela. Aко трябва да запомните или обикнете само две неща от цялата парижка мъжка вакханалия, то нека това бъдат изключителните костюми с двуредно закопчаване при последния и туристическите боти на Jones за Vuitton.

Саундтрак: Класическото американско диско в саундтрака към дефилето на DAKS е по-скоро приятно изключение. Повечето модни къщи залагат на добре изпипано електро (Boy Harsher) и носталгичен електроклаш (Vitalic), обичайните заподозрени (Nico, The Cure, The Pixies, Visages), приятен гаражен рок (Cold Pumas) и нови надежди (Nabihah Iqbal). Целият плейлист е достъпен и в Spotify, както винаги.

Предишните видео обзори на мъжките колекции са тук.