5 добри сделки от разпродажбата на Mr Porter

Тушираме следновогодишната депресия като професионалисти с лек шопинг от разпродажбата на Mr Porter, като се ограничаваме само с продукти със 70% намаление в цената.

Полевото яке с качулка на американците от Saturdays NYC (€114) се казва Тravis и просто няма как да не е кръстено и вдъхновено от легендарниягерой на De Niro в Шофьор на такси. Междинният модел за преход между студено и топло време е ушит от много лек плат и разполага с два удобни джоба върху гърдите, които да поберат най-важното. Ластиците и ципът пък са достатъчно добре измислени, за да позволят носене и върху по-дебел пуловер или суетшътр, ако се наложи.

Само Aspesi може да предложи много елегантни и доста къси памучни панталонки с четири джоба (€44) в цвят жълт минзухар, които умират за съчетаване с тъмносини полошърти и мокасини и освобождават маси във всяко крайбрежно градче на Средиземноморието.

Холандците от Filling Pieces предлагат много приятна алтернатива на нишовите кецове за мъже със своята трактовка на идеята за смесване на традиционното занаятчийство със съвременната архитектурна естетика. По-точно, вариацията на класическите бели ниски кецове (€99) в компанията от Амстердам е направена на ръка като комбинация между гладка тъкана кожа в характерния за марката силует с триъгълни езици.

Представеният още през 1989 часовник легендарен модел AW 10 е първият аналогов ръчен часовник на Braun, проектиран от (без да преувеличаваме) титаните на немския индустриален дизайн Dietrich Lubs и Dieter Rams. Почти три десетилетия по-късно, двамата обновяват своя изключителен шедьовър с кварцов механизъм, каса от неръждаема стомана и красив черен циферблат в бели индекси, за да спечели надпреварата за най-семпъл и функционален часовник (€90) във всяко възможно значение на това определение. Достъпният избор за ежедневно носене идва и приятната мисъл, че притежавате нещо, което рано или късно ще се появи в музеите за индустриален дизайн.

Кожената гривна с кука на базирана в Маями американска компания Miansai (€24) е добър пример за повлияни от мореплавателите елегантни и незабележими мъжки бижута, които се увиват няколко пъти около китката и подчертават любимия ви часовник по мъжкарски, а не по хипарски начин.

Цялата разпродажба в Mr Porter е тук.