Ikea добавя Off-White и Byredo в списъка със супер партньори

Денят на демократичния дизайн в централата на Ikea е малко и симпатично събитие, на което шведския гигант представя най-новите колекции в каталога и част от бъдещите си съвместни проекти и продукти, които ги вълнуват през последните месеци и които можем да очакваме най-рано догодина. Най-любопитните нови имена в списъка със супер партньори обаче гарантират още по-голям интерес към марката през 2018. Virgil Abloh от Off-White и Bеn Gorham от нишовата парфюмерия Byredo са тежкарите и дипломирани архитекти, които трябва да надминат шума около известната синя чанта Frakta през последните месеци и да препозиционират марката още по-сериозно в света на DIY поколението.

И докато Abloh най-вероятно ще работи върху провокативни предмети и обзавеждане за първия собствен дом на поколението Y, татуираният хубавец Gorham се е захванал да измисли, цитираме, нови начини за добавяне на аромати във вашия дом до две години. Колаборацията със създателя на Byredo цели не само да преосмисли ролята на ароматите за дома и различните продукти, но също и да изследва иновациите в тази област и интегрирането на миризми по съвсем нов начин.

Нали, все пак Ikea не може да мирише цял живот на MDF профили и малки шведски кюфтета, трябва да да продължат напред. Разбира се, може да заложите на сигурно с новите колаборации на марката с дизайнери като Piet Hein Eek, Tom Dixon и Chris Stamp, чудни колекции с имена като Ypperlig, Spänst, Omedelbar, Delaktig и Industriell и предстоящата през 2019 колекция, вдъхновена от живота в космоса и колонизирането на Марс.