7 дни за шведски часовник от Maen

Напускаме Швейцария, за да се помотаем в Стокхолм в компанията на Sebastiaan и Jules от независимата часовникарска компания Maen – добри хора, които искат да предложат достъпен лукс на всеки ценител на хубави часовници с класически дизайн на повече от прилични цени. Последният им модел Manhattan 40 е също толкова стилен, софистициран и вечен, колкото и неговият презокеански кръстник.

Макар досегашните им модели да са също толкова впечатляващи, последното допълнение в каталога е най-рафинирания, елегантен и технически изпитан деликатен шик. Първоначалната задача да използват само най-добрите компоненти и швейцарски механизми с лунна фаза и да предложат страшен часовник на невероятна цена е решена по най-добрия възможен начин.

Класическият дизайн с плосък безел и устойчиво на надрасквания стъкло от сапфир с покритие за намаляване на отблясъците само подчертават красивия и съвършено изчистен черен циферблат. Наличието на въпросния индикатор за фазата на луната е приятна изненада в един иначе нескъп часовник, което го прави идеален за всеки, излязал на пазара за класен, стилен, издръжлив и елегантен часовник с вечен дизайн, каишка от италианска първокачествена кожа. Don Draper би одобрил.

Цената на Manhattan 40 на Maen започва от 340 лева в Kickstarter.