Видео: Fun Life на Kay Be

Още първите секунди с бутафорното и много самоиронично телепортиране на земята в горното видео дават да се разбере, че Константин Бешков вече не страда по загубата на Prince и е дошъл да се позабавлява. Така или иначе, пловдивският продуцент и бийтмейкър, известен най-вече под псевдонима Kay Be, никога не си е отивал. Видеото към последния му сингъл Fun Life обаче е първата категорична заявка за излизане от привидната анонимност на илюстрираните обложки, инструментални микстейпове и продукция за по-читавите родни артисти като Бобо и Ваня Златева, която го поставя удобно някъде между вокалите на Mayer Hawthorne и минималистичния спейс фънк на Dam-Funk.

Нискобюджетният и абсолютно DIY характер на видеото е съвсем умишлен. С режисьора Виктор Иванов пихме по две водки и почнахме ей така. Нищо, че след това доснимахме доста продължително и се изтормозихме с монтажа, но накрая се получи това, което искахме да видим. В сниманото изцяло в (очевидно) летен Пловдив видео участва и актрисата Десислава Маджунова, но най-запомнящото се всъщност са ироничните танци на Коко. Видеоклипът на Fun Life си е порив, затова може да ме видите за пръв път. Реших, че е добър начин да промотирам продукцията си. Иначе след All Dat, Fun Life реално се явява втори сингъл от предстоящия ми албум Flamingo, който очевидно ще е за догодина и явно няма да се вреди за Boyscout Топ 50 Албумите на 2016, хаха. Самият режисьорът е доста по-словоохотлив. Първоначалната идея поради нулевия бюджет бе да направим доста простичко видео само на една по-интересна локация, на която Kay Be показва на какво е способен. След пет часа забава и снимане се прибрах с материал за половин музикално видео, но с потенциал за доста интересен клип. И тай като нямахме средсва нито за екип нито за осветление, използвах локации с интересен характер и светлина. Винаги съм харесвал нощната атмосфера и исках да направя музикално видео в такава гама. Останалото е безбройни часове игра с монтажа и цветовете.

Другата новост покрай Коко е лейбъла със симпатичното име Coco Nuts. Още не е съвсем ясно какво точно ще предствлява, но ми звучи супер куул. Това е лейбъла, под чието име ще изкарвам новите си неща засега и мисля как да го развивам занапред. В плановете на Коко и другия основен агент за момента Виктор влиза още доста музикална и видео продукция и въобще други яки неща, които преценим да реализираме или да подкрепим. Идеята е да си разширим мирогледам и да обединим хора със сходни творчески и не само възгледи и да се издърпаме един друг до по-високо ниво. Дотук добре, но първо малко танци.

Fun Life (Coco Nuts) е на пазара. Flamingo излиза догодина.