Nasimo вижда светлина в гаража

Имаме особена слабост към момичетата графити артисти, но не можем да пренебрегнем и забележителния Nasimo драскач по улиците на Търговище, който започва да рисува по стени в началото на 90-те, за да се превърне в име със славата на един от основателите на местната сцена за градски и улични изкуства. Nasimo има много изложби в България и извън страната, освен това е виновен за първата българска книга с графити в колаборация със списание Едно и голяма част от огромните графити по жилищни сгради, които се виждали наживо или гледали в новините.

Последната проява на Nasimo е шестото поредно издание на съвместния проект с Urban Creatures, успял да превърне панелните блокове в квартал Подуяне в доста симпатични творби и да промени масовата обществена представа за графитите като вандализъм в градско изкуство с важна роля в културния живот на града. Изложбата There is Light обещава не обикновено наблюдаване, а специално преживяване за всеки посетител на експозицията в огромния подземен паркинг на столичната метростанция Интер Експо Център-Цариградско шосе.

Според основателя на Urban Creatures, това е съвършената изложба. Ясен Гешев измисля идеята за експозицията още през 2013, но на целия екип са му необходими близо три години, за да я организират по начина, по който искат. Самият Nasimo е работил близо година по There is Light и за да я направи му се налага да се върне съвсем в началото и да започне отново. Над стотина човека са работили, за да се случи тази изложба. Ще се изненадате кои са те, но ще разберете, когато посетите There is Light. Да видим.

Изложбата There is Light на Nasimo и Urban Creatures e от 15 до 23 октомври в подземния паркинг на метростанция Интер Експо Център-Цариградско шосе и може да бъде разгледана всеки ден от  12:00 до 24:00. Входът е свободен, а откриването – на 15 октомври след 20:00.