Безплатна (и временна) библиотека за дизайн

© Lidl

© Lidl

Добър начин да трупаш точки пред любопитната публика, която не иска или не може да си позволи да инвестира непрекъснато в скъпи книги за дизайн? Lidl напипва мекото на хляба с Design Bookery – пътуващата библиотека за съвременен дизайн, която пристига в София след дебюта си на току-що приключилия One Design Week в Пловдив. Библиотеката всъщност е много симпатичен павилион с голяма веранда и тераса на покрива с много стегната селекция от заглавия от велики издателства като Gestalten, които всеки нормален човек с интереси към графичния и продуктов дизайн, типография и ахритектура бих искал да прочете или поне да разгледа.

© Lidl

© Lidl

Какво има вътре? Стотина заглавия от най-добрите световни издателства за дизайн, които са подбрани от местни специалисти в съответната област (Студио Комплект, Костадин Кокаланов, Борил Караиванов, Иван Христов, Илиан Илиев и още други умници) и могат да бъдат разгледани на тераската и меките фотьойли отпред до късно вечер. И макар книгите да не са пуснати за продажба на място, споделената в Instagram снимка с предпочитаното от вас заглавие или дизайн кръжока пред мястото с хаштаг #LidlBulgaria и #DesignBookery ви дава възможност за участие в играта за билет за London Design Festival през септември. Приятно разлистване, както се казва.

Lidl Design Bookery е в градинката до Националната художествена галерия и работи всеки ден между 10:00 и 22:00 до 25 юни. Списък с всички книги – тук.