Модерна класика: Пуловери със Sofia London Moskva

Мирослав Карталски е с деним яке (80 лв.) и пуловер (35 лв.), а Ангел Терзиев – с шапка (25 лв.) и пуловер (35 лв.). Всичко от колекцията Modern Essentials selected by David Beckham © Диляна Флорентин

Посрещаме студените дни в уютната компания на Ангел Терзиев и Мирослав Карталски от новото споделено работно място Cosmos (аристократична къща с неописуем дух в самия център на града) и дигиталната агенция Sofia London Moskva, която може да се похвали с отлично портфолио от проекти за готини комерсиални клиенти и съвсем некомерсиални, но много дейни приятели (#soСофия и Snaxx). И двамата са достатъчно заети, за да отделят прекалено време за пазаруване, което ги подтиква към удобна ежедневна униформа с добре преценени детайли, което не се набива на очи, но остава в съзнанието. Ангел и Миро са последната двойка със свой поглед към ключовите модели в есенната колекция Modern Essentials на H&M, селектирани от David Beckham.

Как се запознахте? Кои са най-силните качества в другия? Ангел: Запозна ни нашата нежна половинка, Елена. Тя е моят спътник в живота, а с Миро са били спътници в университета, така да се каже. След това са минали заедно и през рекламата. По-късно с Ел създадохме дигиталното студио Sofia London Moskva и скоро след това се присъедини и Миро. Сега тримата сме гръбнакът и на Cosmos. Най-силните му качества? Не познавам по-всеотдаен човек от Миро. Мирослав: Спомням си, че за първи път го срещнах преди много години на балкона на Ели. Беше ни много лесно да си говорим и така си остава и до днес. С Ели и Ангел сме много нахилени. Не знам откъде ги вади тия смешки Ангел, но му се получават добре и лично мен тази негова черта ме прави много щастлив. Лекотата, с която може да те накара да се засмееш, я ползва и за всичко останало, което действа. Без стрес, без напрежение.

Колко важно е облеклото за вас самите и за професията, която сте си избрали? Мирослав: Рядко търся целенасочено да изразя себе си чрез дрехи. Но така или иначе изборът на дрехи, който прави човек е избор на много други хора много преди да стане твой личен избор. Дизайнери, филми, сериали, сесии, приятели. В крайна сметка отиваш в магазина и просто събираш пъзела. Ангел: Като личности, хм… Смятам, че е важно дотолкова, доколкото отразява отношението ти към всичко останало. А в професията – като цяло рядко се виждаме с клиентите си на живо, с тези от чужбина даже никога не сме се виждали, съответно имаме абсолютната свобода да се обличаме, както на нас ни харесва.

Как описвате своя стил? Мирослав: Съвсем семпъл, ежедневен, но за жалост не винаги комфортен. Рядкост е да откриеш дреха, която да ти харесва, да ти стои добре, да е удобна и да отговаря на климатичните условия. В крайна сметка се озоваваш с любимите си зимни дънки в най-големите жеги. Ясно е, че в този случай не можем да говорим за физически комфорт, но пък ти е удобно по друг начин. Ангел: Май съм превърнал сивия цвят в свой стил. Всъщност околните го описват по-добре от мен самия. Може би, защото аз не го възприемам като стил, а просто като моя начин да се чувствам добре.

Спазвате ли някакъв негласен дрескод или правите каквото си поискате? Миро: Абсолютно си правим каквото си поискаме. Да отидеш с качулка на среща никога не е било проблем за когото и да е било.

Напредваме в есента с удобното наслояване на дрехи и първите дебели пуловери в сиво и тъмносиньо от меки материи с добавен мохер и сигнални хоризонтални райета за повече настроение, които могат да се комбинират с деним якета в по-умерени дни или по-сериозна връхна дреха през зимата.

Дрехите, които присъстват най-много във вашия гардероб? Ангел: Имам цял шкаф само с тениски, подредени по цвят. Започвайки от бяло и завършвайки с черно. Сгънати по точно определен начин. Доста се разгърна това описание, но ето, това е сигурното доказателство, че именно тениските доминират в моя гардероб. Мирослав: Имам дрехи, които просто харесвам, но никога не нося. Купувам ризи, които си седят на закачалките. Имам и подарени дрехи, които не мога да изхвърля. Равносметката – няколко тениски, суетшърти, два чифта джинси.

Най-важните дрехи и аксесоари за един мъж? Ангел: Тези, които могат лесно да се превърнат във визуален код, който говори сам за себе си. Като безупречния часовник например. Мирослав: Такива от естествени материали. Аксесоарите, които не са от първа необходимост, нямат абсолютно никакво значение и в повечето случаи са просто някакви неприятни дрънкулки. Лично аз най-много държа на ключодържателя, удобния портфейл и слънчевите очила в добър и здрав калъф.

Следващата ви покупка? Мирослав: Най-вероятно нещо черно и памучно от намаление или разпродажба. Ангел: Следващият сив суетшърт в гардероба.

Проектите и нещата, с които се гордеете най-много? Всичко, което правим е повод да се гордеем. За щастие, имаме лукса да си позволим понякога да не работим неща, които намираме за крайно отблъскващи. Kато си изработил нещо с желание, как да не се гордееш после?

Ангел Терзиев e с шапка (25 лв.) и пуловер (35 лв.), a Мирослав Карталски – с деним яке (80 лв.) и пуловер (35 лв.). Всичко от колекцията Modern Essentials selected by David Beckham © Диляна Флорентин

Sofia London Moskva е в Cosmos на ул. Ангел Кънчев 3. Есенната колекция Modern Essentials selected by David Beckham на H&M е в магазините на шведската марка и онлайн тук.

Фотография Диляна Флорентин Стайлинг Николай Христов