NSFW: Изложбата на Jonathan Leder

Имате път към Лос Анджелис през следващите две седмици и нямате нищо против да разгледате малко качествена еротична фотография от един от най-продуктивните и интересни автори в тази индустрия напоследък? Предстоящата изложба на Jonathan Leder се състои от 92 предимно известни и непубликувани снимки от последните пет години на девойки като Britany Nola (Мис Ноември 2012 на Playboy), Kayslee Collins (Мис Февруари 2015), все още неизвестната Emily Ratajkowski, най-голямата любов и муза на фотографа Amy Hood, Alyona Shishmareva, Kacie Marie, Marlo Lavonne, Neelia Moore и още доста надарени мадами. Макар самото снимане на различните момичета да протича по един и същ начин в къщи и модели в района около планината Катскил, Jonathan помни всяка сесия в подробности и твърди, че подобна интимност и въздействие няма как да бъдат постигнати без сериозно доверие и липса на задръжки.

Тези снимки не са правени с идеята да бъдат перфектни или специални. Кадрите въздействат най-добре, когато улавят спонтанен момент, енергия или скритата същност на някой, която се проявява рядко. Нито една от снимките не е правена с комерсиална цел. Повечето са част от фотосесии за списания, които идват и ми казват директно как имат двадесет свободни страници и мога да правя каквото си поискам. С времето всяка една от тези първоначално случайни срещи и сесии са се превърнали във важна част от моята работа.

Момичетата на Jonathan Leder позират безсрамно и чувствено по бельо, бански или чисто голи пред фотограф, който се интересува напоително от цветове, композиция, текстура, баланс и красота. Мистериозната сексуалност на неговите модели никога не изглежда прекалено преднамерена или преиграна пред камера и именно заради това изглежда по-въздействащо в огромни репродукции за галерия, отколкото в печатен вариант, без да се оплакваме. Кадрите в последната изложба на Leder изглеждат като случайно открити полароиди и създават усещане за много лична еротика. Така трябва.

Изложбата на Jonathan Leder е в лосанджелиската галерия Superchief от 8 до 22 август. Каталогът струва $50 и може да бъде поръчан онлайн тук.