От Хамбург с любов

Самостоятелният любовен проект на хамбургчанина Sebastian Doering изплува от ъндърграунда и избива цялата налична риба около себе си през 2008 с епичната дийп хаус класика In The Shadows, последвана от много добри сингли за уважаваните лейбъли Winding Road Records, Buzzin Fly, OM records и Liebe*Detail и кросоувър хита Want You In My Soul с амстердамския певец Stee Downes от 2011. Lovebirds обаче се появява още през далечната 2000 година с няколко издания за лейбъла Trax of Interest, които служат за отдушник на по-сериозните тракове в главата на продуцента, познат най-вече като Knee Deep. Sebastian и стария му приятел Toddie Freese се събират в супер продуцентско комбо през 1998 и успяват да натрупат сериозно количество ремикси (три пъти Jamiroquai и по един път Bob Sinclair, David Morales и Brandy) и международни гигове за отрицателно време, преди да се отегчат сериозно и да тръгнат по малко по-дълбоки и меланхолични пътеки.

Звукът на Lovebirds е онзи напомпан със стероиди спомен от миналото, които звучи като пътуване с космически кораб назад към мелодичните десетилетия на 70-те и 80-те години. Tom Middleton е огромен фен, Jimpster го издава за лейбъла Freerange, Ben Watt му звъни често по телефона и включва един от траковете на Lovebirds в една от последните си компилации, а Ben Westbeech, Holly Backler и Lisa Shaw са една силна част от редовните колаборатори на Doering. Немецът пристига в София за афтър партито на барманския конкурс Absolut Invite с петнадесет от най-добрите български бармани, които се борят за участие на световния финал в Ахус и правят магии в медни съдове с най-скъпата водка в портфолиото на шведската марка. Не ни поканиха в журито, но въпреки това натискаме за Димитър Петровски от Amaro Baretto и се записваме за безплатния мастърклас за коктейли на Luca Cinalli от лондонския бар Nightjar този четвъртък (9 април) от 12:30 в Creative Hall.

Афтър партито на барманския конкурс Absolut Invite с Lovebirds и Valdy е този четвъртък, 9 април, четвъртък, в Creative Hall след 22:30. Входът е с покани, но няма проблем – спечелете три от тях с играта на нашата Facebook страница.