Читанка, Седмица 173

Lizzy Caplan като Virginia Johnson в Masters of Sex © Craig Blankenhorn/Showtime

Съботните интервюта – актьорите Lizzy Caplan от Masters of Sex, Jeff Goldblum и Jon Hamm от Mad Men + издателят Tyler Brûlé.

Изненадващата раздяла на тримата създатели на Visionaire e подходящ момент за поглед назад към страхотните независими списания в портфолиото на Cecilia Dean, Stephen Gan и James Kaliardos.

© Jim Wilson/The New York Times

The New York Times подгрява US Open с фоторепортаж от най-интересните тенис кортове в цялата страна. В същото време Michael Steinberger обсъжда неясната съдба на бекхенда с една ръка. Бонус: най-паметните избухвания на тенисисти по време мач.

Почит за гигантския английски филмов режисьор Richard Attenborough.

© EMI

Английската преса обръща огромно внимание на първия концерт на Kate Bush след 35 години – фото репортаж и ревю на събитието от Alexis Petridis за Guardian и Ben Ratliff за The New York Times, най-важното от всички ревюта в медиите, коментари от феновете, десет от най-добрите й парчета + влизането на 8 нейни албума в официалната топ 100 класация на Великобритания.

Моделът Lily Cole говори с фотографа Nick Knight за внимателния контрол върху собствения си имидж чрез голите снимки за Juergen Teller и сесията й за френския Playboy.

WhATA дава пример с няколко приятни селски къщи за почивка + два прилични примера в България. Разхождаме се из един подземен град в Австралийската пустиня.

Interpol

Interpol излизат със супермодели, карат сърф в Панама и не си падат много много по The Strokes. Karen O споделя саундтрака на своя живот. Banks открива звука си в Лондон.

Женските дупета се наместват все по-сериозно в съвременната поп култура напоследък.

Списъкът този уикенд: 50 есета, който гарантирано ще ни направят по-добри хора.

Нюйоркчани дават урок на софиянци и на общината как трябва да се рециклира.

A Continuous Lean представя късите ръкави на The Beach Boys.

Boiler Room в Лондон с Masters at Work и самостоятелни сетове на Louie Vega и Kenny Dope Gonzalez.

Какъв филм щеше да се получи от Родени убийци, ако бе не само написан, но и режисиран от Quentin Tarantino? Кои са житейските уроци, които можем да научим от Боен клуб?

Приятно четене и хубав уикенд.