Интервю: 1000 Names

Васил Илиев разпитва пичовете от 1000 Names, което си е малко постижение – така или иначе Нико и Марго са много по-известни със звука, отколкото с това, което имат да кажат. Едно от любимите им занимания е да изравят стари фънки парчета, да ги разглобяват на съставните им части и да ги моделират наново със собствени звуци – процес, който 1000 Names наричат рециклиране. Този подход е в основата на конкурса New Pictures Same Great Sound. Всичко тръгва от хита на Братя Аргирови До вчера от 1983. 1000 Names, Big Tiger и Infragreen от WTFisSWAG му правят три ремикса и след това всеки може да режисира собствен любителски или професионален видеоклип на ремикс по избор и да го качи на сайта на конкурса. Ние няма да участваме, затова се задоволяваме само да извадим най-важните линкове от интервюто по-горе, за да не търсите излишно.

Какво слушате напоследък? Нико: Аstral Тraveling на Pharoah Sanders и Аlice Coltrane. Марго: Parallel Concept.

Вашите любими клипове? Нико: Dunk на Slow Hand Motëm и видеото на Вито Валентинов към нашето Secondary Fauna. Марго: Lordoftheflies на Daniel Savio.

Нещо ваше, което може да се слуша или гледа? Gallopin Myself на Вито Валентинов, Paper Trip и всичко в нашия YouТube канал.

Повече за 1000 Names има тукСрокът за участие в конкурса New Pictures Same Great Sound е до 11 октомври. Наградите не са никак лоши: GoPro камера и тридневно пътуване за двама до Берлин с поети всички разноски и спонсорирана обиколка на избрани барове.