Сектор A

Приемаме Sector за по-достъпната и качествена алтернатива на спортните часовници на Omega, които все още са далеч над възможностите ни. Компанията е известна най-вече със способността си да прави добри спортни модели със швейцарски механизми и италиански дизайн вече точно 40 години. През 80-те Sector се превръща в много популярна часовникарска марка и лидер на пазара за спортни часовници в Италия именно заради моделите си, които са вдъхновени от екстремните дисциплини. В началото марката спонсорира доста атлети и екстремни спортисти, но напоследък разширява асортимента си и към по-масовите спортове. Оттам и колекциите, посветени на моторните и водни спортове. Последното може да бъде тълкувано само по един начин – Sector винаги ще си остане синоним за спортни часовници, които не са особено подходящи за формален или ежедневен дрескод. Часовниците на Sector са създадени с мисълта за хора, които водят активен начин на живот и търсят здрав и красив часовник, които издържа на всякакви условия. Все пак се намират модели, които могат да се впишат и в по-спокойна обстановка като хронографа Shark Master (1009 лв.) с автоматичен механизъм, масивен 46 мм корпус от титан и аналогов дисплей в най-добрите традиции на международните регати.

Друг подобен модел е хронографът с кварцов механизъм Ocean Master (235 лв.), който изпъква с добра цена, корпус от неръждаема стомана и дисплей в черно, бяло и сиво, който се разчита бързо и лесно в движение, въпреки многобройните индикатори за час, дата, ден от седмицата и тахиметър.

Същият модел го има и във вариант със сребриста каса от неръждаема стомана и оранжев безел (290 лв.). Разликата в цената най-вероятно се дължи на т.нар. от производителите швейцарски кварцов механизъм. Дано да е за добро.

Разпродажбата на Sector продължава три дни и може да бъде намерена тук.