Момичетата на Косара Георгиева

© Вихрен Георгиев

Дългокраката и дългокоса мадама Косара Георгиева учи бизнес администрация, но предпочита да се занимава предимно с визуални изкуства и литература. Напоследък се занимава предимно със снимане – все по-малко пред и все повече зад камера. Първото видео на Косара е кратък задъхан loop с няколко красиви момичета, за които можем само да гадаем какво точно правят в тъмното предвид лъстивите им погледи.

Оставила си по-голямата част от историята във видеото на въображението. Така е. Залагаме главно на емоцията от очакването. Идеята е както мъжкото, така и женското въображение да бъдат провокирани да доразвият това, което се случва в тъмното.

© Вихрен Георгиев

Кога започна да се занимаваш с фотография и видео? В гимназията по полиграфия и фотография се наблягаше предимно на теорията. Една част от преподавателите несъзнателно се опитваха да ни вкарат в шаблон, по който трябва да се снима. За радост имаше и други, които стимулираха въображението и ни вдъхновиха да потърсим себе си. Най-много са ми повлияли хора, които умеят да провокират мисълта ми, поощряват ме с градивна критика и ме впечатляват с работата си.

Хората, с които искаш да работиш? Положителни и ентусиазирани хора, които знаят какво правят и искат да създават нови неща и да експериментират без предразсъдъци.

© Вихрен Георгиев

Кои са момичетата на Косара Георгиева? Де да бяха мои. Всяка от тях е много различна, красива, умна и всестранно развита, честно. Силвана току-що завърши сценография в Натфиз, но вече е работила като художник в много постановки и игрални филми. Участвала е и в доста изложби. Харесвам я, защото е работохолик, твори непрекъснато и влага много положителни емоции. Евелина работи повече от успешно като модел в Милано, Париж и Токио. Зад красотата й се крие бъдещ свиреп банкер, който започва обучението си през септември в миланския университет Бокони.
Цвети прави ръчно изработени бижута и аксесоари, освен това има енциклопедично познание за мъжките и дамските стоки, които се предлагат в България. Ако търсиш нещо, независимо дали е мъжко или женско, тя е човекът.

Снима ли ти се експлицитна еротика? По-скоро предпочитам имплицитната. Но пък ако идеята ми допадне, защо не?

Режисьор Косара Георгиева Модели Евелина Тотева / Силвана Илиева / Цветана Недева / Косара Георгиева Саундтрак The Prodigy – Girls