Наръчник за добър живот

Търговско-медийната империя на базирания в Лондон Tyler Brûlé, бивш военен кореспондент, създател на Wallpaper*, колумнист на Financial Times и откровен сноб, се разраства бавно, но сигурно. Списанието с първокачествена журналистика Monocle се занимава с всевъзможни теми като най-добрата авиокомпания, бизнес средата в японските провинции и подготовката на израелската гражданска отбрана – интересна селекция от международни теми, бизнес, култура и дизайн. Освен това предприятието Monocle вече има собствена 24-часова радиостанция, богат на видео съдържание уебсайт, кафенета в Токио и Лондон и леки търговски начинания (магазини и дизайнерски колаборации) по целия свят.

© Gestalten, 2013

Съвсем логично, първата книга на издателството The Monocle Guide to Better Living се опитва да се докаже като богато илюстрован и добре написан наръчник за добър живот с оригинални, полезни и информативни глави и есета за това какво трябва да има в наистина добрия град за живеене, кое е най-доброто кафе, с какъв занаят трябва да се занимаваш, как трябва да управляваш своя хотел и защо трябва да се интересуваш от култура. На пръв поглед описанието на наръчника изглежда като най-доброто от Monocle досега, събрано на 408 страници с твърди корици и най-добрата хартия, но всъщност съдържа доста неща и идеи, които са далеч от реалността в страната, но могат да послужат за добра референция и вдъхновение за по-добър живот.

© Gestalten, 2013

© Gestalten, 2013

© Gestalten, 2013

© Gestalten, 2013

The Monocle Guide to Better Living (Gestalten) струва €45 и може да бъде поръчан от страницата на Gestalten. Още от книгата – тук.