Утилитарни часовници

Класическите модели на часовниците Casio напоследък получават леко негативна слава заради насилственото осиновяване от хипстър поколението, но това не трябва да ни кара да забравяме безспорната им функционалност, практичност, семпъл дизайн и изключително достъпни цени. Почитателите на G-Shock няма да се трогнат особено, за останалите – разпродажба на два легендарни модела от историята на японската компания.

Металният Alarm Chrono (38 лв.) е по-добрият вариант на същия модел с позлатен корпус и детайли около дигиталния циферблат, който съдържа автоматичен календар и таймер с множество функции. Дисплеят е защитен от минерално стъкло, батерията издържа около седем години при еднократно ползване на алармата и рядко използване на светлината на дисплея. Очаквано кварцовият механизъм регистрира отклонение от точното време с 30-тина секунди всеки месец (6 минути на година). Стоманената каишка винаги е добра идея за лятото.

Един от най-успешните модели на Casio се появява на пазара през 1991 и продължава да бъде един от  Унисекс ретро моделът F-91W (21 лв.) разполага с почти същите функции като този отгоре, но буквално не се усеща на ръката заради материалите, от които е изработен – свръх лека пластмаса. Единственият проблем е асоциацията му с терористичната организация Ал Кайда – американското разузнаване твърди, че часовникът струва много евтино онлайн и идеален е конструиране и детониране на бомби. Аргументът е използван и при задържането на доста съмнителни хора, имали неблагоразумието да го носят на ръката си и да оставят впечатление, че са обучени за бомбаджии от Ал Кайда в Афганистан. Носенето в тази част от света е на собствена отговорност.

Има го и в още един вариант с по-масивен корпус (38 лв.) и допълнителни функции като хронометър, часови зони и запаметяваща функция до 120 обиколки. Надписът Water Resist се отнася само до дъжд и леко опръскване, затова забравяме за тренировки по плуване с този часовник на китката.

Всички модели от разпродажбата могат да бъдат разгледани тук. Кампанията приключва след по-малко от три дни. Прегледайте и голямата селекция на нови и винтидж модели ето тук.