Читанка, Седмица 105

Момичетата от Spring Breakers на Harmony Korine

Новият филм на Harmony Korine е вдъхновен от доста въздействащи заглавия.

Като продължение на материала за Harry Fraud, SPIN ни предлагат няколко от най-недооценените и непознати рап микстейпове от първите месеци на 2013.

В априлския музикален брой на Dazed & Cоnfused са публикувани интервюта с The Knife и жестоката арендби мадама Ciara.

Jon Hamm като Don Draper

Редакторите на GQ са се справили с непосилната задача да съберат в една галерия всеки един костюм, носен от Don Draper в досегашните сезони на Mad Men. Подобен визуален архив за референции няма как да не прерасне в книга рано или късно,

Кариерата на Avicii е добър пример за обречения да се спука балон на съвременната комерсиална електронна музика. Хубавото е, че си го признава.

Още един среднометражен филм разсъждава върху проблема с чалгата и други истории за пари, коли и объркани млади момичета.

Truman Capote © The New York Times

Костюмът на Truman Capote от прословутия нюйоркски бал през 1966 е нагледен пример за елегантността на стария Холивуд.

Стряскащата корица на New York Post със снимка от последните мигове на един човешки живот провокира сериозни размисли в Slate.

Vanilla Ice © DIY Network

Съботното интервю – Vanilla Ice.

Съвсем неочаквано джобният часовник се завърна като предложение на тазгодишното изложение в Женева.

Създателите на списание Vice и HBO се обединяват зад нова документална поредица за типичните за техните предишни серии деликатни теми като трудовите лагери в Северна Корея, децата-камикадзета в талибаните и сомалийските пирати. По този повод пускаме и интервюто на Spike Jonze с основния човек във Vice – Shane Smith.

The New York Times отдават последна почит на Roger Ebert – един от най-важните и безкомпромисни кино критици на нашето време.

Michael Williams ни подсказа за видео поредицата Made in Brooklyn. Запознайте се с Frank Catalfumo, 91-годишен обущар от Ню Йорк, който работи в работилницата си от 1945 година досега.

Най-готиният член на The Rolling Stones, Charlie Watts, не обича да свири на фестивали и въобще не му се занимава с Glastonbury.

Ed Williams от Guardian споделя спомените си от концерта на Stones в Хайд парк преди 44 години и се аргументира доста добре защо не си и помисля да посети завръщането на групата на същото място след няколко месеца.

Концентрационният лагер Терезин е мястото, където огромна част от чехословашкия музикален елит пише и изпълнява безсмъртните си произведения.

Sky Ferreira

Sky Ferreira има какво да разкаже за тъмната страна на поп музика и музикалния бизнес малко преди най-накрая да издаде дебютния си албум.

Можете да изкарате един готин следобед с любимите песни на Jamie Jones.

Приятно четене и хубав уикенд.