Видео: Bonnie Brae на Harper Simon

Harper Simon е син на Paul Simon (онзи Paul от Simon&Garfunkel), но за щастие не страда от високи очаквания от публиката и музикалната критика и записва кротко втори албум с помощта на басиста на The Strokes Nikolai Fraiture, барабаниста от The Attractions на Elvis Costello Pete Thomas, Mikael Jorgensen от Wilco и музикалния директор на Feist Brian LeBarton. Видеото към последния му сингъл Bonnie Brae илюстрира по отличен начин новата психиделична фолк рок насоченост на американеца.

Режисьорът George Salisbury (арт директор на The Flaming Lips от 1994 до днес) отвежда Simon на обиколка с приятели по кварталните алкохолни и стриптийз барове (със всичките им диско топки и дебели травестити с тежък грим) в добре познатата си Оклахома. Носталгичното видео можеше да бъде заснето със същия успех и в далеч по-популярните подобни места в Холивуд и Лос Анджелис, но вместо това двамата са се съсредоточили върху интимната местна атмосфера на този типично американски град. Бащата сигурно се гордее много.

Bonnie Brae може да бъде свалена безплатно от официалния сайт на Harper Simon. Новият му албум Division Street излиза на 26 март.