Клуб Табу

Последните броеве на L’Europeo минаха някак незабелязано пред очите ни и не успяхме да им обърнем внимание, но корицата на последния брой и огромният надпис ТАБУ са достатъчно привлекателни, за да ни провокират да го разпечатаме и прегледаме по най-бързия начин. Както можете да се досетите, темата на броя са табутата в различните им измерения и най-вече в секса, литературата и безбрежните измерения на човешката жестокост и изродщина.

Броят започва с приятен ориентировъчен речник на азиатския ерос. След това Иво Христов представя другарите маниаци от бившия Съветски съюз, начело със серийния убиец и огромен изверг Andrei Chikatilo. Teмата продължава с материал и за друг австрийски симпатичен човек, Jozef Fritzl, който държи половината си семейство заключено в мазето в продължение на почти четвърт век.

Сексът – aферата на братята Kennedy с Marilyn Monroe и оралният кабинет на Bill Clinton. Литературата се отчита със списък на забранените книги, който би трябвало да се превърне в задължителен за подрастващите + хубав текст за Vladimir Nabokov и неговата Лолита. Корицата е за Аmanda Lepore.

L’Europeo струва 8 лв и може да се намери навсякъде. Фотографията е на Kay Binboga.