Simone Falcetta

Simone Falcetta e изискан и загадъчен хулиган-джентълмен, който би изглеждал достатъчно добре и в дикенсова Англия. Ще се усъмнят единствено заради десетките татуировки по цялото тяло. Иначе Simone e роден в Милано, започва да се занимава професионално с татуиране в университета, мести се в Мадрид, за да продължи обучението си по архитектура и така открива фотографията и модата. Трупа опит в Ню Йорк, но се връща в Европа, за да работи като фотограф и илюстратор за модни къщи като Versace, Salvatore Ferragamo, Etro и Trussardi и списанията L’Uomo Vogue, Vogue Russia, A Magazine, Esquire, W, Vanity Fair, Marie Claire. Работата му с дизайнера Umit Benan бързо прераства в приятелство.

Umit Benan: Toй беше татуист, а аз още нямах собствена марка и работих за други. Харесах прецизният му и агресивен стил и изчаквах възможност да работим заедно. Всички започна със снимките за каталога на една моя колекция. Сега снима всичко около мен и е единственият фотограф, пред когото се отпускам и не съм обсебен да контролирам всичко. Първо, защото познаваме работата си и второ, защото си приличаме за много неща. Живеем в противоречив свят, а той е артист с най-различни таланти и набито, прецизно и много модерно око.

Друг важен човек в живота му е Кристина Милева. След срещата си с нея започва да се занимава с по-артистични проекти и паралелно поддържат красива любовна история.

Кристина Милева: Запознахме се по време на снимки и се изпокарахме моментално като типични близнаци, но след това станахме неразделни. Той е моят мъж, приятел, фотограф, с когото обичам да работя и татуист, на когото бих поверила тялото си. Винаги търси и очаква повече от себе си и другите, не приема нещата за даденост, не се самозабравя, приема критики и знае как да ме направи щастлива. Експериментира с хиляди неща едновременно и влага цялата си страст. Привлича ме това как може да бъде най-добрият ми приятел, но и непознатият фотограф, който те вижда за първи път и те поглъща изцяло. Обективен и отдаден реалист и мечтател, които никога не се отказва.

Boyscout се запозна със Simone по време едно от пътуванията му за снимки в София – висок и възпитан мъж с напрегнат поглед и добре поддържана брада, изрисувани ръце и тяло и много аксесоари и мъжкарски бижута като миниатюрна ръчна граната около врата, пръстени с черепи и различни амулети.

Колекционираш ли нещо? Да! Мотоциклети, за да предизвиквам смъртта, и черепи, за да я прогоня.

Какво те вдъхновява? Имаш ли муза? О да! Кристина!

Как би заснел един бойскаут? Секси, красиво!

Опиши ни стилът си? Индивидуален.

Носиш много аксесоари. Кои са ти най-скъпи? Татуировките ми, защото не мога да не ги нося. Обожавам аксесоарите, от раираните чорапи до шапки, но пък се чувствам гол без амулетите ми.

Оператор: Васил Германов / Thinktanklab
Монтаж: Георги Янакиев
Саундтрак: The Raveonettes – Attack of the Ghost Riders
Продуценти: Boyscout & Under The Line