Истински лъжи

Taschen повличат крак и се разписват с нова книга за класическата американска печатна реклама от 50-те и 60-те години на ХХ век няколко дни преди новия сезон на онзи сериал с добре облечените мъже и пищни жени. Mid-Century Ads: Advertising from the Mad Men Era измежду хиляди картинки от периода на големите идеи, за да събере най-добрите в 720 страници (две части с твърди корици в кутия).

Американското консуматорско общество е облъчвано ежедневно с умни и забавни рекламни кампании, които продават всичкo от алкохол, през коли до платове и оръжия. Представените оптимистични реклами са запомняща се цветна картина на американския капитализъм, който надделява в следвоенния дух през 50-те и 60-те, в който страховете от Студената война са потискани успешно от освободените години на пушещи, пиещи и въобще много хедонистично настроени хора.

В книгата са включени най-важните кампании и от двете десетилетия, които ще ви дадат много ясна представа за това какво всъщност се случва в американското общество по това време. Ярките цветове на рекламите са освежени дигитално, за да изглеждат по същия начин 50 години след като са се появили за първи път в списанията.

Mid-Century Ads: Advertising from the Mad Men Era (Taschen) струва € 40 и може да бъде поръчана онлайн или намерена скоро в по-добрите книжарници.