Читанка, Седмица 50

Основната картинка в читанката днес е дело на един от редакторите на Boyscout – Николай Ванчев. 50-те правоъгълника крещят с цветове, които са използвани основно през 50-те години в зараждащото се тогава изкуство.

The Selvedge Yard разказват за първата мъжка корица на Harper’s Bazaar (Steve McQueen от Richard Avedon, кой друг) и работата на грaфичния дизайнер Ruth Ansel.

Neneh Cherry се завръща 15 години след последния си албум Man и спокоен живот в шведския град Стокхолм.

Anatomy Magazine пишат за нуждата от бели мс-та в лицето на Iggy Azalea и негативната вълна срещу тях.

Мъдростта на боговете – в нашия случай, Jarvis Cocker.

Sir Charles Barkley дава няколко съвета на стария си приятел Michael Jordan, какво да прави с отбора си oт NBA Charlotte Bobcats.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_SgNGhZ70ME[/youtube]

Последната (в буквален смисъл) колекция на Stefano Pilati за Yves Saint Laurent с фантастични дрехи и силует бе пореден силен и справедлив удар срещу корпоративните шефове и третирането на модата като машина за пари и нищо повече.

Всъщност няма нищо лошо да излизаш на срещи с хора извън обичайните възрастови граници, с които си свикнал. Само гледай другите да не разберат.

Matthieu Atkins разказва за нападението срещу американското посолство в Кабул. GQ са се добрали и до поверителен доклад на НАТО за състоянието на талибаните.

Малко преди началото на новия сезон на Mad Men, създателят на сериала Matthew Weiner нарушава мълчанието си и дава интервю за The New York Times. Между другото сещате ли се за Jolieing? Еми, вече има Draping.

Alison Goldfrapp е направила много приятен микстейп за Nerve с препоръката да го слушаме по време на романтично пътешествие във Франция. Речено-сторено.

Приятно четене и хубав уикенд.