Септември е за синтове

Синтезаторите са ахилесовата пета, която обичаме да ни нацелват. Очертава се силен сезон за синтовете благодарение на новите албуми на M83, Class Actress, Active Child, Ladytron, саундтрака на Drive и, надявамe се голямото, завръщане на Glass Candy.

Blown Minded e последното видео на канадската инди поп банда Young Galaxy от албума Shapeshifting, продуциран от Dan Lissvik (Studio). Албумът беше сред първата вълна от номинирани за канадската Polaris Music Prize заедно с тези на Arcade Fire, The Weeknd, Dirty Beaches, Diamond Rings и Austra (въобще Канада си бълва жестока музика в последните години), ама не стигна до втори кръг. Видеото е направено от Carine Khalifé, която бая си е поиграла със стъкло, светлина, маслени бои и Stop Motion Pro, оправдано според нас.

Miracle са лондончанинът Daniel O’Sullivan и Steve Moore – един от любимите ни продуценти от последните години зад проекти като Lovelock, Zombi и Gianni Rossi. The Visitor е първият им съвместен сингъл и има повече поп звучене от нещата на Moore досега. Представете си по-осемдесетарска версия на Hurts и сте близо.

Първият клип от силния дебют You Are All I See на Active Child е към съвместното му парче с How To Dress Well и най-лигавото в албума Playing House. Както в песента, положението в клипа е напечено, пара се дига.

Има цели два нови клипа откакто споменахме Goldоngold.tv, проекта на Clubfeet и Alex Goddard. Срам. И двата, за Count Your Lovers и Broken Hearted, са към жестоки парчета и разчитат основно на по едно поразхвърлено момиче. Гледаме първия.

Cut Copy са една от най-добрите групи, които сме слушали на живо. Няма как да не ни хареса идеята да се доберем до техни части и да си устроим бис. Както впрочем са направили няколко човекоподобни в приятно тъпанарския клип към Blink And You’ll Miss A Revolution (най-якото име на песен напоследък?). Добро напомняне да си пуснете пак Zonoscope.