Аперитиво

Никога не е излишно да ти се намира бутилка Fragolino Rosso в хладиника. В дни като днешния пък е, може би, най-хубавото нещо, което може да ни се случи, прекарвайки деня вкъщи, приятно уморени след вчерашното дишане. Фраголиното е шампанизирана десертна алкохолна напитка, която принципно се прави от сорта uva fragola (кръстоска между сорта vitis vinifera, който расте в Италия и Австрия, и американския vitis labrusca, буквално ягодово грозде на италиански). Съвсем очаквано силно преобладава ягодовият аромат.

Можеш да намериш доста разновидности на различни цени, като това на италианския производител Pisani постига прилично съотношение между вкус и цена. Влиза най-приятно, когато бутилката е охладена, за да смекчи сладостта на рубинено червената напитка. В идеалния случай се сервира изстудено до 6-8 градуса – добра температува за следобедни летни жеги като днешната.

Можеш да намериш Fragolino Rosso Vivo от Pisani, Италия, в по-добрите магазини за алкохол. Най-добрата цена, на която сме го виждали, е 11,40 лв. в магазинчето на ул. Иван Шишман 18.