Висящи градини

Добрите идеи са способни да обърнат с главата надолу традиционната представа за логика, практичност и добър подарък. В случая със саксията Sky Planter това се случва буквално.

На дизайнера Patrick Morris му хрумва да обърне саксия с растението надолу, Boskke харесват простата, но абсолютно новаторска идея и и печелят престижната награда за дизайн RED DOT имено с нея. Sky Planter удря един дизайнерски шамар на гравитацията и ни подтиква да се грижим за повече зеленина без да се лишаваме от допълнителна площ у дома или в офиса (все пак най-малко използваната площ в едно помещение е неговият таван). Освен това резервоарът на саксията изпуска постепенно вода към корените и така тя не се изпарява, а керамичният капак не й позволяват да изтече през почвата направо на пода. Растенията пречистват и въздуха и вероятно влияят добре върху физическото и душевно здраве.

Иначе най-добрата възможна идея за приложение на керамичната саксия е да я поставите да виси над кухненския плот – практично решение за пресни подправки.

Саксията Sky Planter струва леко стряскащите почти 145 лв. и може да бъда поръчана тук. Ако преглътнете цената, може да избирате от среден, малък и много малък размер в бяло или черно.