Понеделнишки поп

Отдавна не сме поглеждали към поп сцената и няколко нови клипа от тези дни, все на млади момичета като Florrie, Lykke Li и Saint Saviour, ни подсказаха, че си е дошло време.

Младата британка Florrie, за която сме писали няколко пъти вече, върви в малко по-различна посока с новото си парче Begging Me. Формулата изглежда вече ще е по-малко синтове и танцувални бийтове за сметка на по-ненатрапчиви мелодии. Очакваме ново EP скоро, в което според мълвата ще има дует с Annie.

Новото видео на шведката Li е за Sadness Is A Blessing, едно от най-силните парчета в последния й албум Wounded Rhymes. Режисьор отново е Tarik Saleh, който засне за нея I Follow Rivers. Откриват се прилики в сюжетите – битката между двама влюбени този път е пренесена в лъскав ресторант. Гостува един от най-известните шведски актьори Stellan Skarsgård. Струва си да обърнеш внимание и на ремикса на Gold Panda на песента.

Наскоро Saint Saviour, която забелязахме покрай вокалите й в Black Light на Groove Armada, пусна първото си доста приятно EP на име AnatomyThis Ain’t No Hymn – представи си нещо между Kate Bush и Depeche Mode, е едно от четирите парчета, които можеш да си купиш от сайт-а й. Клипът е нискобюджетен и може да
мине за продукция на БНТ, но не пречи на песента.

Скандинавците винаги са имали усет за поп музика. Шведското трио Little Majorette прави сладко горчив поп, пример за който е Never Be The Same. Не сме убедени, че ще инвестираме цял албум, но за по-любопитните дебютът им излезе наскоро Швеция и е продуциран от единия от суперпоп продуцентското дуо Bloodshy & Avant.

Още не сме съвсем сигурни за Clare Maguire. От една страна би могла да мине за по-естрадна версия на Florence & The Machine, но пък последните й два сингъла са твърде заразителни, за да ги игнорираме. Най-новото й видео, Shield & Sword, е заснето от режисьорското дуо Hope Audikana (Paper Romance на Groove Armada, Caesar на I Blame Coco).