Коремни преси

Освен добър фотограф, Terry Richardson е и очарователен мръсник с чудесно чувство за хумор и приятели с познати лица. Като актьорът от Criminal Minds Matthew Gray Gubler, който доста често се пули в личния блог на Richardson. В последното си съвместно видео двамата преподават кратък и много ефективен урок за това как да направим желаната и добре оформена коремна преса независимо къде се намираме. Разказват още и за разликата между нюйоркската преса и холивудската такава и дори съветват да не правим повече от 11 повторения в серия. Всичко това в поредица от нелепи движения и диалози, които ще ви разсмеят задължително.

[vimeo]http://vimeo.com/23162692[/vimeo]

Шегата настрана, коремната преса е едно от малкото упражнения, което можем да понесем ако ненавиждаме ходенето по фитнес салони и нямаме достатъчно време за тенис на корт например. Дори и да се храним сравнително здравословно и не прекаляваме с вредна храна, рано или късно заседналият начин на живот кара мускулите на стомаха да се отпуснат. С други думи, появява се добре известното мъжко шкембе, което започва малко по малко да увисва над колана.

Коремните преси са добър начин да приберете корема си. Според BB-Team, страницата за фитнес и здравословен начин на живот, коремните преси спомагат повишаване масата на коремната мускулатура, а сухожилията, прерязващи увеличената маса на корема, са в основата на появата на т.нар. плочки (или костенурка-нинджа – бел.ред.). Коремните преси не могат да направят корема ви вдлъбнат, а тъкмо напротив. Вдлъбнатият ефект се постига с гълтащи корема упражнения, а не със сгъващи гръбнака такива. Затова всеки ден или няколко пъти в седмицата по сто коремни преси, разделени в четири серии по двайсет и пет повторения преди да започне да се усеща натоварване. Правенето на стотици коремни сгъвания най-много да ви повреди таза или гръбнака, затова внимателно без да прекаляваме.