Свободна програма

Най-гадният уикенд през годината досега (един работен + един дъждовен ден) най-вероятно ще отмине без много шум под знака на работата и лошото време. Малко поп култура от предложенията по-долу и безцелно размотаване може да помогнат.

Гледайте телевизия. Като никога можем да се възползваме от силния филмов уикенд. Оригиналната машина за убиване Джон Рамбо ще се разправи по краен начин с военната диктатура в Бирма (Рамбо 4, БНТ 1, събота, 21:45), малко по-рано ще дават Баз Лурмановите Ромео и Жулиета (bTV Cinema, събота, 20:00), малко преди полунощ започва Историята на Маркиз Дьо Сад с Кейт Уинслет и Джефри Ръш (bTV, 23:30). За последния ден от седмицата сме подчертали предимно абсурдни регионални драми и леки филми с терористи – българския филм на Борис Десподов Коридор №8 (БНТ 1, 15:45), руския екшън Кодът на апокалипсиса (БНТ 1, 20:45) и екшън трилъра с Джеф Бриджис и Тим Робинс Паника на Арлингтън Роуд (bTV, 23:00).

Четете книги. Потопете се във вечните разкази на Фицджералд или прегледайте Туристът на Богдан Русев – няма да ви отегчаваме с преразказ на сюжета и рецензия, по-добре вижте изчерпателното ревю тук.

Музика. Новият албум на The Strokes, Angles, се появи навсякъде. Ако не желаете да го изтеглите незаконно, a само да го преслушате преди да поръчате, опитайте на официалната страница на групата.

Качете се с приятели и бутилка хубаво уиски на Копитото. В събота Луната преминава най-близко до Земята на някакви си 350 хиляди километра, има и пълнолуние. Ще можем да наблюдаваме необикновенно голямата Луна от всяка една точка на страната, ако няма облаци. Всичко започва след залез слънце, търсете я над източния хоризонт.

Отидете на кино. Споменавали сме добри думи и за двата. Черен лебед и Червената шапчица са във всички киносалони. Можете да изберете час на прожекцията и място от разписанието на Programata.

Добавете нови отметки в браузърa. Подготовката за новата работна седмица минава през обновяването на интернет отметките, които ще следим през нея. Вече сме открили малка доза секс в картинки благодарение на две почти идентични като форма и идея страници с девойки и истински жени, които се опитват да ви прелъстят от екрана на монитора. A Minute of Perfection и VisualNoise са много красиви и не особено подходящи за офиса визуално ориентирани галерии, които се обновяват всеки ден.