Списание PORT

Дебютният брой на новото английско мъжко списание PORT излиза днес. Повод за малък празник, защото е напълно независимо, не е част от голяма издателска къща и има достатъчно самочувствие и английско възпитание, за да се самоопределя като интелигентно издание за мъже. Според главния редактор Dan Crowe PORT е достоверен и интелигентен отговор за мъже, които се интересуват от всеки аспект на стила и живота – мода, пътешествия, дизайн, начин на живот, архитектура, литература, забавление и сериозни световни проблеми. Интересно съдържание вместо тънко предлагане на продукти.

Обещват и завръщане на големите и задълбочени портрети и интервюта със съвременни интересни хора като Daniel Day Lewis с есе, написано в ивицата Газа. Сред останалите материали в първия брой са текст на Robert Hughes за залеза на знаменитостите, златната ера на журналистиката от Jon Snow, стоенето вкъщи от Frank Skinner, страхотен профл на NIKE Inc., отворено писмо от Samantha Morton до един от най-важните мъже в живота й и силна проза от Will Self. Модата е поверена на бившия редактор на AnOther и AnOther Man David St. John James очаквайте мъжки тенденции, силни сесии и хубав анализ без излишна хипербола и стремеж към прекалена модерност.

Повече на www.port-magazine.com. PORT струва около £6 в Европа и $15 в Америка. Абонаментът за четирите броя, които предстои да излязат през следващата година, ще ви спести малко повече от 40 % от коричната цена.