СЕЛЕКЦИЯ: Цветни стъклени сламки за добри приятели

Устойчивият номер с метални сламки за коктейли го играем вече няколко сезона. Но какво да правим, когато искаме да разнообразим подаръците за близки приятели или да вкараме още малко цвят в предпочитаните напитки за тераса парти с най-близките?

Стъклените сламки са другата устойчива алтернатива на пластмасата за еднократна употреба, която се почиства лесно с вода и четчица и винаги изглежда красиво с напитки, независимо дали посягате към варианти в черно или стандартно прозрачно. Многоцветните извити сламки на The Cool Hunter (90 лева) обаче са съвсем друго ниво в класацията за шикозни аксесоари.

За разлика от скучните прави сламки, предложението на интернет портала за хубави неща е дълготрайна (стига да внимавате с изпускането) и неизмерно софистицирана алтернатива в зелено, синьо, оранжево и сиво с характерен twist за екстра характер на всяка чаша, коктейл и напитка.

Чаровният комплект е направен от висококачествено боросиликатно стъкло, което издържа във времето и е достатъчно добре заоблено, за да опосредства комфортно отпиване с всяка глътка. Многоцветните сламки на The Cool Hunter стават за топли и студени напитки, а и за всеки повод – от прясно изцеден портокалов сок до всевъзможни летни коктейли. Дължината им е 22 сантиметра, за да пасват идеално за всяка стандартна Хайбол чаша.

Трябва да ги пазите само от смутита и некратир с едър плод, за да не се задръстят излишно. Разбира се, има и далеч по-достъпни цветни, но прави алтернативи от Stölzle (17 лева за 6 сламки и четка) и Leonardo (31 лева за 4 сламки и четка), но нито един от двата комплекта не се приближава до порочния и хедонистичен сексапил на предложението от The Cool Hunter.