Арт Таро картите на Mitch Brezounek са супер и без гадаене

Галерия Sariev и Mitch Brezounek представят нов и много любопитен проект, който може да преобърне безразличното ни отношение към таро, аркани и гадаене на бъдещето.

Но дори да не го направи, както най-вероятно ще стане, Art Tarot е достатъчно увлекателен и достъпен, за да се превърне в още един обект от колекцията с локално изкуство и илюстрация. Тестето на Brezounek е съставено от карти с 22-те аркани (традиционни фигури на таро) за гадаене, като всеки техен символ е интерпретиран чрез такъв от съвременното изкуство.

Така се сблъсквате с любопитни и често пъти забавно мракобесни илюстрации на колекционери, биеналета, критици, институции, артисти, галеристи, плагиати, куратори, музи и всякакви битови и инстуционални неволи и чувства от съвременния артистичен свят.

Тълкуването на тези символи може да се интерпретира като пророчество или като част от по-психологически подход, за да се проектирате в бъдещето на света на изкуството и да разберете дали ще ви се получи следващата изложба или не.

Извън шеговития контекст, Brezounek предлага карти за гадаене или карти за игра на гадаене. Карти за игра на минало и карти за игра на бъдеще. Sariev публикува съвсем кратък наръчник какво е Art Tarot и как да гo използвате. Истината е, че повече таро дилетанти като нас ще го правят по всякакъв начин, но не и по предназначение.

Картите Art Tarot на Mitch Brezounek струват 72 лева в КО-ОП и 60 лева в пловдивското Аrtnewscafe. Тиражът е точно 300 тестета, подписани и номерирани от автора. Разгледайте всички карти тук.