Nike Flight обещава по-точен полет във Висшата лига

Когато започнат защитата на шампионската си титла след някой и друг месец, Ливърпул ще се възползват или ще страдат от Nike Flight.

Новата официална футболната топка на английската висша лига застъпва на служба от следващия сезон и трябва да убеди играчите, че е революция във футболната аеродинамика, както твърдят от спортния гигант.

Дизайнерите и инженерите на орегонската компания не крият приликата с топка за голф, което я прави и първата футболна топла с изцяло гладка повърхност в дългата история от иновации на Nike. Осемте години изпитания на 68 прототипи ги убеждават че си заслужава да направят модел с мозъчни (наша трактовка, не тяхна) канали, намаляващи неочакваните промени в траекторията.

Този феномен при изцяло гладките футболни топки се дължи на различни аеродинамични фактори, които могат да предизвикат неточни дълги подавания или изстрели към вратата. Целта на Nike Flight е да елиминира въпросното аеродинамично непостоянство с нов дизайн и технологията AerowSculpt за 30% по-точен полет спрямо предшественика Merlin.

Характеристиките за конструкцията, материалите и аеродинамиката на новата топка важат не само в контролираната среда на лабораторията за иновации на Nike, но и на терена с повече от 800 професионални играчи. Дали ще има оплаквания ще се разбере съвсем скоро.

Nike тестват 68 прототипа в продължение на хиляди часове в своята лаборатория и на терена, преди да се спрат на окончателния дизайн на новата футболна топка Flight

Футболната топла Nike Flight струва 269 лева онлайн тук.