Pitti Uomo 97: Stefano Pilati гостува с Random Identities

Stefano Pilati разполага с визитката (Armani, Prada, Yves Saint Laurent, Zegna) и гардероба (вероятно един от десетте най-стилни мъже в съвременната мода), за да си позволи да не доказва нищо и никому. Освен на самия себе си в своята марка Random Identities, която, противно на името, продължава да демонстрира съвсем конкретна идентичност.

Първото ревю на Pilati след периода в Zegna (aко не броим представянето на собствената му марка в офиса на SSENSE преди време) се случва в стара гара, превърната в нощен клуб с червена светлина и пушек. Съдейки по видеоклипа на събитието, гостите на Pitti Uomo едва ли са могли да видят нещо повече от съвършените силуети, но дори и най-беглия задкулисен поглед демонстрира силните страни на италианския дизайнер, развивани в продължение на близо три десетилетия.

Еволюцията на безполовата към небинарна естетика в Random Identities продължава с неконформистки и малко смели дрехи и идеи, облечени в изключително майсторски силуети и кройки, които отразяват опита на Pilati в най-добрите европейски модни къщи. Същото важи и за първоначалния имидж на марката като вдъхновена от берлинската клубна култура и новия живот на Pilati в немската столица – независимо дали посегнете към костюмите с подчертани рамене и страхотни конструкции, униформеното връхно облекло в различни и много по-игриви вариации и комбинациите между тежки вериги и пристегнати колани с прозрачни материи, Random Identities е марка, която вълнува с идеи не само за несигурното настояще, но и за близкото бъдеще.

© Astra Marina Cabras/Pitti Uomo
© Astra Marina Cabras/Pitti Uomo
© Eeva Suutari/Pitti Uomo
© Eeva Suutari/Pitti Uomo
© Eeva Suutari/Pitti Uomo
© Eeva Suutari/Pitti Uomo
© Giovanni Giannoni/Pitti Uomo
© Vanni Bassetti/Pitti Uomo
© Vanni Bassetti/Pitti Uomo
© Vanni Bassetti/Pitti Uomo
© Vanni Bassetti/Pitti Uomo