Noblesse Oblige свирят в София

© Thomas Peter

Благородството и обикновеният здрав разум задължават да се засилим с 200 към поредния DIY концерт на кохортата на Насо Русков, Иво Стоядинов и Сибила Серафим (Les Animaux Sauvages, кой друг) и техните любимци от Noblesse Oblige – поразително стилното и изобретателно дуо на французойката Valerie Renay и немеца Sebastian Lee Philipp, които се запознават случайно преди десетина години на някакъв маскен бал в Лондон и оттогава не спират да записват фънки албуми, да обикалят европейската независима клубна сцена (NagNagNag, Trash, Kashpoint), да делят сцена с Dresden Dolls, Patti Smith, Lydia Lunch и IAMX и други подобни неща.

Предвид неизброимите таланти на своите членове (Renay е Валери е певица, танцьорка, актриса и театрален режисьор, a Philipp – висок и строен певец, мултиинструменталист и музикален продуцент), Noblesse Oblige е от онези групи с кинематографичен чар, които могат да се изгубят под неоспоримата си достъпност, интересна ексцентричност и добре познатата атрактивна западноевропейска упадъчност, но не би. Базираната в Берлин група продължава да пердаши софистицирани поп-диско-пънк-електро шансони за капитани на дансинга и интровертни ескаписти в цял свят.

Не говорим за обикновен електропънк и поп, а за много мощни мъжки и дамски хармонии, които се разтопяват върху океан от топла електроника, пищни синтетични бийтове и еуфорично диско. Въобще, богат фантастичен свят на екзотични шпиони, демонични проповедници и изгубени насред океана самотни души, както сами се определят.

Noblesse Oblige и Les Animaux Sauvages са в София тази вечер, 11 март, след 21:00 в Mixtape 5. Входът е 20 лева. Повече информация за събитието има тук. Aфтърпартито We Like Kitsch на Иво Стоядинов и Жулиета Интергалактика е в Жул Верн след концерта.