NSFW: Jonathan Leder и Amy Hood издават списание BANG!

Изключително продуктивните напоследък Jonathan Leder и Amy Hood издават поредно еротично списание за колекционери под шапката на бъдещата бутикова империя Imperial Pictures. BANG! е мрачна, забавна и преднамерена история за сексуалността, белязана от типичната винтидж атмосфера от всеки проект на Leder и Hood.

Какво е BANG!? Творческа колаборация между мен и Amy. Искахме да направим нещо по-амбициозно, леко прекалено и много наситено. BANG! е мрачен и сюрреалистичен визуален разказ за сексуалността в един от най-важните моменти в нашата история. Включихме и текст от Jacq Frances – жена, която обикаля света и работи като стриптизьорка в продължение на две години и иска да разкаже за своите фантастични преживявания. Мислихме да направим цветно списание от известно време, но ни трябваше съвсем различна идентичност от тази на Fetishisms. Вдъхновихме се от наситените фотографии в Sports Illustrated от края на 70-те и началото на 80-те години, ключов период за декадентната сексуалност въобще. Именно тя бе основна отправна точка за идеите и естетиката на BANG!

Основната разлика с останалите списания на Imperial Pictures? Всяко едно от тях е уникално по свой собствен начин. BANG! ни дава възможност да се позабавляваме с фотографията и графичния дизайн. A Study in Fetishisms е невероятно, но много по-сдържано списание като настроение в споменатите два аспекта. Фотографиите в него отговарят на определена матрица. BANG! е опит да се освободим от ограниченията в дизайна и фотографията, която този път е много по-смела и свързана с определен типаж женска сексуалност, а не само със самия модел. Другата основна разлика е, че BANG! е изцяло цветно списание. Технически погледнато, за него сме използвали различно осветление, филмови ленти, фотоапарати, обективи и всякакви такива неща. Двете списания са изцяло аналогови, но имат различен подход към дизайна и фотографията, съответно резултатът също се различава! Характерният за всички наши проекти винтидж стил е свързващото звено и този път. BANG! е в колекционерски формат с ограничен тираж, досущ като всички останали списания на Imperial Pictures.

Как работите с Amy? Креативният процес между двамата е вдъхновен от идеите, които черпим от фотография, литература, кино и история. Конкретната тема се оформя постепенно. Мислим какво да е посланието, какви текстове да включим, какво да е оформлението, фотографията и момичетата, за да можем да разкажем историята по най-добрия възможен начин. След това сглобяваме всички елементи по най-софистицирания естетичен, убедителен, иновативен и разбира се, провокативен начин. Това си е сериозен процес. За BANG! използвахме телеобективи и много интересни цветни филтри и осветление. Обсъждахме всяка фотосесия предварително спрямо новото оформление. Със сигурност снимките са малко по-нагласени и преднамерени от тези във Fetishisms, но беше забавно. Работихме с много пищни модели, което се вписва добре в характера на списанието – щастливи сме, че не снимаме само кльощави момичета.

На какво се дължи изключителната ви продуктивност? Ние сме много вдъхновени и мотивирани да работим. Докато ги има тези две неща, ще продължим да създаваме нови проекти и да напредваме.

BANG! струва $25 и може да бъде поръчано онлайн тук.